You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Betonvloeren

Steeds meer mensen kiezen voor beton als vloerafwerking rond hun huis. Betonvloeren zijn relatief goedkoop, snel geplaatst, naadloos en verkrijgbaar in heel wat kleuren en texturen.

Voordelen en nadelen van betonvloeren

  • Voordelen: Een betonnen vloer biedt zowel voor privé als industrieel gebruik heel wat voordelen. Door zijn naadloos karakter is een betonvloer erg makkelijk te onderhouden en bovendien erg hygiënisch omdat er geen vuilrestanten kunnen achterblijven in de voegen. Het is een relatief goedkope vloerbedekking waarbij geen voorafgaande chapewerken nodig zijn zoals bij betegelen wel het geval is. Een betonvloer is ook veel sneller geplaatst dan een tegel- of plankenvloer. De exacte dikte is makkelijk te bepalen en door toevoegingen van kleurstoffen kan men bovendien kiezen voor een grote variatie aan kleuren.

  • Nadelen: Na verloop van tijd kan gepolierd beton dof worden op plaatsen waar veel gelopen wordt. Om dit tegen te gaan bestaan er speciale producten die je beton weer doen glanzen. Net zoals elk materiaal kan ook beton werken door temperatuurverschillen in de ruimte. Om beton te laten werken is het daarom noodzakelijk om de X-aantal meter uitzetvoegen te voorzien. Doet men dit niet dan is de kans groot dat het beton gaat barsten of scheuren vertoont.

Toepassingen

De toepassingsmogelijkheden van betonvloeren zijn eindeloos. Zowel industrieel als voor privé gebruik bieden ze heel wat voordelen. Ook buiten kiest men steeds vaker voor beton.

  • Privé gebruik: Het gebruik van betonvloeren in de woning is ontstaan toen men oude fabriekspanden begon om te toveren tot loften en kantoorruimten. Het ruwe karakter van beton sprak bij velen tot de verbeelding en het duurde dan ook niet lang vooraleer men ook in nieuwbouwwoning gebruik maakte van betonvloeren. Tijdens de beginjaren werd het voornamelijk toegepast bij moderne en minimalistische woningen. De laatste jaren worden ze echter ook steeds vaker gebruikt in en rond landelijke woningen en renovatieprojecten.

  • Fabrieken en bedrijven: In de farmaceutische sector wordt beton geprezen voor zijn hygiënische kwaliteiten. Door hun naadloze afwerkingen kunnen de voegen niet aangetast worden door bijtende producten. In fabrieken kiest men vaak voor betonvloeren omdat het erg snel geplaatst is en voldoende sterk om wagens en zelfs vrachtwagens op te laten rijden. Vallen zware stukken omver dan zal de schade aan de vloer ook gering zijn in tegenstelling tot traditionele tegelvloeren.

  • Terras: Sinds de prijs van hout en natuursteen de hoogte in gegaan zijn wordt steeds vaker gekozen voor een terras in beton. Het is makkelijk te onderhouden en goed bestand tegen vriestemperaturen.

Specifieke diensten


Voorbereidende werken

Ik garandeer een correcte keuze van de vereiste bewapening en samenstelling van het beton. Ik zorg voor de nodige grondwerken.

Bekisting voor betonvloeren

Na de voorbereidende werken zorg ik voor de bekisting en wapening.

Gieten van betonvloeren

Gieten of storten van het beton. Het eindresultaat die u als klant wenst is meebepalend voor het soort beton die ik zal storten.

Polieren van betonvloeren

Polieren van beton, ook wel 'vlinderen' of 'polijsten' genoemd, is het mechanisch dichten van de oppervlakte van een betonvloer.

Inslijpen en plaatsen van voegbanden

De gepolierde betonvloer wordt na het polieren voorzien van zaagsneden om barsten te voorkomen.

Renoveren

Indien uw oude betonvloer nog gered kan worden kom ik dit met veel plezier doen.

Waarom kiezen voor Martens Mark


Duidelijke afspraken

Duidelijke afspraken zorgen ervoor dat u als klant niet voor verrassingen komt te staan na het uitvoeren van de werken.

Goede planning

Door de werken op voorhand goed te plannen weet u precies wanneer er wat te gebeuren staat. U kunt zo uw persoonlijke agenda beter plannen.

Perfecte uitvoering

Door de jarenlange ervaring breng ik elk werk tot een perfect resultaat, ongeacht de moeilijkheidsgraad. 

Contacteer Mark